Financial problems in the Hungarian broiler sector

Szerzők

  • Keszi Andrea University of Kaposvár, Faculty of Animal Science, Department of Farm Economics, H-7401 Kaposvár, Guba Sándor u. 40., Hungary
  • Csorbai Attila University of Kaposvár, Faculty of Animal Science, Department of Farm Economics, H-7401 Kaposvár, Guba Sándor u. 40., Hungary
  • Jankovocs Péter University of Kaposvár, Faculty of Animal Science, Department of Farm Economics, H-7401 Kaposvár, Guba Sándor u. 40., Hungary
  • Tóth Katalin University of Kaposvár, Faculty of Animal Science, Department of Farm Economics, H-7401 Kaposvár, Guba Sándor u. 40., Hungary
  • Marton István University of Kaposvár, Faculty of Animal Science, Department of Farm Economics, H-7401 Kaposvár, Guba Sándor u. 40., Hungary

Kulcsszavak:

financial problems, Hungarian broiler sector

Absztrakt

On the eve of the accession to the European Union, the broiler sector is not in an easy situation in Hungary as regards competitiveness. Though the conditions of the sector meet the requirements the capital shortage intensifying year by year hinders the development of the entire sector. The buildings and machines are obsolete, most of them would need to be replaced or upgraded, the sector is at a serious disadvantage compared the EU countries also in the field of the specific utilisation of fodder, not to mention the backlogs in respect of the other factors affecting profitability. Under these circumstances the chance that the Hungarian broiler sector can preserve its competitiveness is narrowing.

Információk a szerzőről

  • Keszi Andrea, University of Kaposvár, Faculty of Animal Science, Department of Farm Economics, H-7401 Kaposvár, Guba Sándor u. 40., Hungary

    corresponding author
    kesziandi@freemail.hu

Hivatkozások

Horn, P. (2000). Baromfitenyésztés a 3. évezred küszöbén. Magyar Baromfi tenyésztési Szimpózium, Kaposvár, 2000. november

Kovács, Z. (2000). A magyar baromfiipar helyzete és fejlesztésének lehetőségei. A Baromfi, 3. 4–5.

Kartali, J. (2000). Vitafórum a vertikum közösségi marketingprogramjáról. A Baromfi, 3. 6–12.

Baromfi Termék Tanács – személyes konzultációs anyag.

Magyar Statisztikai Évkönyvek, KSH.

Orbánné Nagy, M. (1999). A baromfiipar helyzetének változása 1998-ban és várható fejlődési irányai. Kézirat.

Fehér, A. (2000). A baromfiágazat termelési és piaci folyamatai 1999-ben. A Baromfi, 1.

Az állattartó telepek felmérése. VI. Összefoglaló kötet. AKII, Budapest, 2002. május 15.

A magyar agrárgazdaság termelői és fogyasztói árai az Európai Unió árainak tükrében (2002). AKII, Budapest.

Letöltések

Megjelent

2002-10-25

Folyóirat szám

Rovat

Section 6 – Economics and Farm Management

Hogyan kell idézni

Keszi, A., Csorbai, A., Jankovics, P., Tóth, K., & Marton, I. (2002). Financial problems in the Hungarian broiler sector. Acta Agraria Kaposváriensis, 6(2), 219-224. https://journal.uni-mate.hu/index.php/aak/article/view/1685

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei