Employee well-being in the spotlight: a study on the quality of life of workers with celiac disease

Authors

  • Zoltán Gergely Greutter Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
  • Éva Greutter-Gregus Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola
  • Zoltán Szira Budapesti Metropolitan Egyetem, Gazdaságtudományi és Pénzügyi Intézet
  • Erika Dr. Varga Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Vidékfejlesztés és Fenntartható Gazdaság Intézet

DOI:

https://doi.org/10.18531/sme.vol.10.no.3.pp.58-68

Keywords:

employee well-being, celiac disease, quality of life, well-being

Abstract

Human resource management (HRM) is A set of strategies and practices used in organisations to recruit, select, develop and maintain labour force. HRM plays a key role in ensuring the well-being and effectiveness of employees.

This paper focuses on the relationship between celiac disease and HRM.

The role of HRM in the case of celiac disease lies in the support and integration of employees. HRM activities can help to provide employees with appropriate nutritional options, such as the availability of gluten-free food and information, monitoring employees' health and well-being, and adapting working conditions and employee needs. Initiatives such as educating and raising awareness of celiac disease among employees, and adapting work environments and organisational policies to specific dietary needs, can contribute to a better workplace experience and performance for employees with celiac disease.

Our paper highlights the importance of HRM for employees with celiac disease and emphasises the importance of HRM measures that provide them with the right support and conditions, contributing to employee health, satisfaction and productivity, and thus to the long-term success of the organisation.

Author Biographies

  • Zoltán Gergely Greutter, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola

    PhD student
    E-mail: greutter.zoltan.gergely@phd.uni-mate.hu

  • Éva Greutter-Gregus, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Gazdaság- és Regionális Tudományok Doktori Iskola

    PhD student
    E-mail: greutter-gregus.eva@phd.uni-mate.hu

  • Zoltán Szira, Budapesti Metropolitan Egyetem, Gazdaságtudományi és Pénzügyi Intézet

    associate professor
    E-mail: zszira@metropolitan.hu

  • Erika Dr. Varga, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Vidékfejlesztés és Fenntartható Gazdaság Intézet

    associate professor
    E-mail: varga.erika@uni-mate.hu

References

Alyammahi, A., Alshurideh, M., Kurdi, B. A., Salloum, S. A. (2021): The Impacts of Communication Ethics on Workplace Decision Making and Productivity. In: Hassanien, A.E., Slowik, A., Snášel, V., El-Deeb, H., Tolba, F.M. (eds) Proceedings of the International Conference on Advanced Intelligent Systems and Informatics 2020. AISI 2020. Advances in Intelligent Systems and Computing, vol 1261. Springer, Cham. https://doi.org/10.1007/978-3-030-58669-0_44

Bácsné Bába, É., Pfau, C., Gabnai, Z., Pető, K. (2019): A munkahelyi jólét feltételei. „Mozgás-sal az egészségért” A fizikai aktivitás jelentősége a jövő munkavállalóinak egészségmegőrzé-sében. Nemzetközi konferencia és workshop. 141–150. pp. ISBN 978-963-490-074-0

Berger-Schmidtt, N. (2000): Conceptual Framework and Structure of an European System of Social Indicators. EU Reporting Working Paper Nr. 9. European System of Social Indicators Project (ZUMA).

Hajdú, D. (2021): A koronavírus hatása a munkanélküliségre és az álláskeresőknek szóló kép-zésekre Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Észak-magyarországi Stratégiai Füzetek, 18 (1). pp. 27-37. ISSN 1786-1594 (nyomtatott); 2560–2926 (elektronikus)

Huszka, P., Huszka, P. B., Lőre, V. (2020): A koronavírus-járvány és felvásárlási láz néhány összefüggésének vizsgálata Győrben. Táplálkozásmarketing 7(1), pp. 89–101. DOI: https://doi.org/10.20494/TM/7/1/7

Juhász, M. (2008): Coeliakia – A közös kihívás, Semmelweis Kiadó és Multimédia Stúdió, 2008

Juhász, M., Kovács, I. (2012): Lisztérzékenyek kézikönyve – Gluténmentes receptekkel, SpringMed Kiadó, 2012

Juhász, M., Zágoni, T., Tóth, M., Tulassay, Zs. (2000): Orvosi hetilap 141. évfolyam 48. szám

Kulai, T, Rashid, M. (2014): Assessment of Nutritional Adequacy of Packaged Gluten-free Food Products. Can J Diet Pract Res. 2014 Dec;75(4):186–90. DOI: https://10.3148/cjdpr-2014-022

Nagyné Pércsi, K. (2018): Helyi élelmiszerek piacra jutását segítő árujelzők előírásrendszere. Studia Mundi – Economica Vol. 5. No. 4.(2018) pp. 90–96. DOI: https://10.18531/Studia.Mundi.2018.05.04.90-96

Rigó, A., Nagy, D., Bíró, M., Kökenyei, Gy. (2015): Életminőség lisztérzékenységben. Alkal-mazott pszichológia 2014, 14(4): pp. 117–131.

Siklós, K. (2011): Az együttes és a tanúsító védjegyek jelentősége a Védjegyjogban. Védjegyvi-lág, XXI(2): 2–16.

Tardos, K. (1998): Szociológia – emberközelben. Losonczi Ágnes köszöntése. A tartós munka-nélküliek egészségromlása. Budapest. Új Mandátum Kiadó.

Usai, P., Minerba, L., Marini, B., Cossu, R., Spada, S., Carpiniello, B. (2002): Case control study on health related quality of life in adult coeliac disease. Digestive and Liver Disease, 34, pp. 547–552

Zarkadas, M., Cranney, A., Case, S., Molloy, M., Scwitzer, C., Graham, I.D. (2006): The impact of a gluten-free diet on adults with coeliac disease: Results on a national survey. Journal of Human Nutrition and Dietetics, 19, 41–49.

Internetes hivatkozások

“Crossed Grain Symbol”: https://www.coeliac.org.uk/information-and-support/living-gluten-free/the-gluten-free-diet/food-shopping/look-out-for-our-crossed-grain-symbol/, Letöltve: 2022.07.20.

Living coeliac safe in the workplace. Toolkit 2021: https://coeliac.org.nz/wp-content/uploads/2021/12/Living-Coeliac-Safe-in-the-Workplace-2021-Paths-Web-smaller.pdf, Letöltve: 2023.07.17.

Published

2023-09-27