The organic food sector in the South Transdanubian region (Perspectives)
Keywords:
organic production, SWOT, Hungary, perspectivesAbstract
The organic food sector changes dinamicaly to the advantage of the organic foods all over the world. The organic food production needs more extensive technologies and the products have higher prices. The South-Transdanubian region has a good chance (good soil and climate, sufficient production factors) inthis field. In our paper we try to present how to organise the organic production in the region, what was the share of the different organic products in the past few years, what is the tendency, where and how many products will sell and on which market.
References
Agrártámogatások (2002). A Magyar Mezőgazdaság, a Kertészet és Szőlészet, valamint a Kistermelők Lapja melléklete. (Agricultural subsidies 2000, annex of Magyar Mezőgazdaság, Szőlészet and Kistermelők Lapja.)
Gyulai, I. (2002). Fenntartható fejlődés (Sustainable development), Rio+10. Ezredforduló, 16–18.
Kissné, B. E. (2002). Az ökogazdálkodás szabályozási rendszerének EU-konform továbbfejlesztése az AGENDA 2000 tükrében. (EU-conform development of the regulation of organic production in the aspect of AGENDA 2000.) Agrárgazdasági tanulmányok. AKII.
Magyarország Mezőgazdasága (Agriculture of Hungary). KSH, 2000.
Mezőgazdasági Statisztikai Évkönyv. KSH, 2001. (Hungarian Agricultural Statistics)
Nyiri, L. (1993). Földműveléstan. Mezőgazda kiadó.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2002 Tóth Katalin, Keszi Andrea, Csorbai Attila, Jankovics Péter, Marton István

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

