Juh vágott testek S/EUROP minősítése és néhány vágási paraméter közötti összefüggés
Kulcsszavak:
juh, S/EUROP, faggyúzottság, testalakulás, vágásAbsztrakt
A szerzők vizsgálatukban magyar merinó és ile de france juhok vágási tulajdonságait hasonlították össze azok S/EUROP minősítési eredményeivel. Megállapították, hogy a jelenleg használatos minősítési rendszer jól alkalmazható az állatok értékének megítélésére, ugyanakkor felhívják a figyelmet a hibákra is. Javasolják, egy új, objektívebb szisztéma kidolgozását és bevezetését.
Letöltések
Megjelent
1999-02-15
Folyóirat szám
Rovat
Cikkek
Hogyan kell idézni
Juh vágott testek S/EUROP minősítése és néhány vágási paraméter közötti összefüggés. (1999). ACTA AGRARIA KAPOSVARIENSIS, 3(3), 25-34. https://journal.uni-mate.hu/index.php/aak/article/view/1361