Gyors hír: Őshonos fajták hústermékeinek bemutatója, árusítása, valamint szakmai előadások a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban
Absztrakt
A régi állatfajtáink hústermékeinek bemutatóját, árusítását, valamint szakmai előadások ismertetését első alkalommal szervezte meg a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete és a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete a Mezőgazdasági Múzeum munkatársaival együttműködésben 2006. március 24–26. között. A múzeum földszintjén biztosítottak területet a különböző hústermékek (szürke marha, juh-, és bivaly szalámi, kolbász, szalonna) és italok (pl. gyümölcspálinkák) bemutatására és kóstoltatására. A bemutatott termékek közül több ökológiai gazdálkodásból származott. Ugyancsak a földszinten alakítottak ki egy „mozisarkot”, ahol az érdeklődők megismerhették a magyar szürke szarvasmarha húsának értékeit (sötétvörös színű hús, finom márványozottság, nagy vastartalom, telítetlen zsírsavakban gazdag stb.), valamint a hús elkészítésének különböző konyhatechnikai műveleteit és a hagyományos ételek elkészítésének módjait is.
Letöltések
Megjelent
Folyóirat szám
Rovat
License
Copyright (c) 2006 Tőzsér János

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
A folyóirat a nyílt hozzáférés elvei szerint működik, cikkeire ugyanakkor a Creative Commons 4.0 standard licenc alábbi típusa vonatkozik: CC-BY-NC-ND-4.0. Ennek értelmében a mű szabadon másolható, terjeszthető, bemutatható és előadható, azonban nem használható fel kereskedelmi célokra (NC), továbbá nem módosítható és nem készíthető belőle átdolgozás, származékos mű (ND). A licenc alapján a szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetni a szerző nevét és a szerzői mű címét (BY).