Juh vágott testek S/EUROP minősítése és néhány vágási paraméter közötti összefüggés

Szerzők

  • Gyula Toldi
  • Dávid Mezőszentgyörgyi
  • Attila Lengyel

Kulcsszavak:

juh, S/EUROP, faggyúzottság, testalakulás, vágás

Absztrakt

A szerzők vizsgálatukban magyar merinó és ile de france juhok vágási tulajdonságait hasonlították össze azok S/EUROP minősítési eredményeivel. Megállapították, hogy a jelenleg használatos minősítési rendszer jól alkalmazható az állatok értékének megítélésére, ugyanakkor felhívják a figyelmet a hibákra is. Javasolják, egy új, objektívebb szisztéma kidolgozását és bevezetését.

Letöltések

Megjelent

1999-02-15

Hogyan kell idézni

Juh vágott testek S/EUROP minősítése és néhány vágási paraméter közötti összefüggés. (1999). ACTA AGRARIA KAPOSVARIENSIS, 3(3), 25-34. https://journal.uni-mate.hu/index.php/aak/article/view/1361