Mi az ORCID?

Az ORCID egy non-profit független szervezet, amely egy olyan azonosítót –ORCID iDt – biztosít, mellyel a kutatók egyértelműen megkülönböztetik magukat, továbbá megoldást kínál a kutatási eredmények és tevékenységek egyéni azonosítóhoz történő összerendelésére is. Az ORCID számos rendszerben integrált, melyeket elsősorban kiadók, alapítók, intézmények és egyéb kutatással kapcsolatos szolgáltatások használnak. Az ORCID szolgáltatásról további információk a orcid.org címen érhetők el.

Hogy és miért kérünk be ORCID azonosítókat?

A folyóirat abból a célból kéri be az Ön ORCID azonosítóját, hogy ezáltal [írjuk le az okát, és tegyünk különbséget a Member API és Nyilvános API között]. Amikor az ORCID felugró ablakban rákattint az ’Authorize’ gombra, a hitelesítési folyamatban bekérjük azonosítóját: egyik módja, hogy regisztrál egy ORCID azonosítót , vagy amennyiben már rendelkezik vele, az ORCID fiókba történő bejelentkezéssel és így hozzáférést biztosítva számunkra az ORCID azonosítójához. Mindezt az egyértelmű azonosítás és ORCID azonosító biztonságos csatolása érdekében tesszük. A bejelentkezésről további részletek az alábbiakban olvashatók: What’s so special about signing in.

Hol kerülnek az ORCID azonosítók megjelenítésre?

Megerősítve, hogy a személyi azonosítója hitelesítésre került, az ORCID azonosító ikonját iD icon megjelenítjük neve mellett a beküldött cikk oldalán, valamint a nyilvános felhasználói profilon. .
További információk az alábbi hivatkozás alatt érhetők el: How should an ORCID iD be displayed.