ERP rendszerek szektorspecifikus funkcionális követelményei az élelmiszerláncban
Kulcsszavak:
információs rendszerek, értékelés, értékelési módszerekAbsztrakt
A számítógépes információ rendszer bevezetése előtti választásban a legfontosabb szempont a rendszerek funkcionalitása. Attól függően, hogy a kiválasztott rendszer milyen gazdasági és információs folyamatokat támogat, az adott vállalkozáson belül, különböző rendszertípusokról beszélhetünk. A fejlesztési igényeknek és lehetőségeknek megfelelően általában az egyes rendszertípusok különböző történeti korokhoz köthetőek. Ezen tanulmány az élelmiszerláncban fellelhető információs rendszerek funkcionalitását hivatott vizsgálni, különös tekintettel az élelmiszerbiztonságra és az ellátási láncra.
Hivatkozások
Anonymus (2002). Élelmiszerek nyomon követése, EAN Hírek 9. 3.
Anonymus (2003). Minőségbiztosítási elvárások a nemzetközi baromfiiparban, Agro Napló, 7(3), 2–4.
Falus G. (2002). Napjaink prioritása: az élelmiszer-biztonság, 2002/9.
Furness, T. (2003). Cross-Supply Chain Traceability from an ICT Perspective, FoodTrace Conference Sitges,
Anthony, F. (2004). Foodtrace Generic Framework, Foodtrace Workshop Brusseles
Golan, E., Kuchler, F., Mitchell, L., Greene, K., Jessup, A. (2000). Economics of Food Labeling, Economic Research Service, U.S. Department of Agriculture. Agricultural Economic Report 793.
Hajtun Gy. (2002). Termőföldtől az asztalig. Húsos, 10(3).
Nagy F. (2002). A biztonság új dimenziója. Magyar Tudomány, 2002/9.
Natural Resources Institute (2003). Food Management and Marketing Group
Raspor, P. (2003). Primary identifiers of Food items using Bio(logical) markers, 2nd International Food Trace conference Barcelona 2003
Verdenius, F. (2003). Development of Traceability Systems, FoodTrace Conference Sitges 2003.
SAP: mySAP SCM.
Letöltések
Megjelent
Folyóirat szám
Rovat
License
Copyright (c) 2006 Herdon Miklós, Füzesi István, Rózsa Tünde

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
