ERP rendszerek szektorspecifikus funkcionális követelményei az élelmiszerláncban

Szerzők

  • Herdon Miklós Debreceni Egyetem, Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar, Gazdasági- és Agrárinformatikai Tanszék, 4030 Debrecen, Böszörményi utca 138.
  • Füzesi István Debreceni Egyetem, Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar, Gazdasági- és Agrárinformatikai Tanszék, 4030 Debrecen, Böszörményi utca 138.
  • Rózsa Tünde Debreceni Egyetem, Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar, Gazdasági- és Agrárinformatikai Tanszék, 4030 Debrecen, Böszörményi utca 138.

Kulcsszavak:

információs rendszerek, értékelés, értékelési módszerek

Absztrakt

A számítógépes információ rendszer bevezetése előtti választásban a legfontosabb szempont a rendszerek funkcionalitása. Attól függően, hogy a kiválasztott rendszer milyen gazdasági és információs folyamatokat támogat, az adott vállalkozáson belül, különböző rendszertípusokról beszélhetünk. A fejlesztési igényeknek és lehetőségeknek megfelelően általában az egyes rendszertípusok különböző történeti korokhoz köthetőek. Ezen tanulmány az élelmiszerláncban fellelhető információs rendszerek funkcionalitását hivatott vizsgálni, különös tekintettel az élelmiszerbiztonságra és az ellátási láncra.

Információk a szerzőről

  • Herdon Miklós, Debreceni Egyetem, Agrárgazdasági és Vidékfejlesztési Kar, Gazdasági- és Agrárinformatikai Tanszék, 4030 Debrecen, Böszörményi utca 138.

    levelezőszerző
    herdon@agr.unideb.hu

Hivatkozások

Anonymus (2002). Élelmiszerek nyomon követése, EAN Hírek 9. 3.

Anonymus (2003). Minőségbiztosítási elvárások a nemzetközi baromfiiparban, Agro Napló, 7(3), 2–4.

Falus G. (2002). Napjaink prioritása: az élelmiszer-biztonság, 2002/9.

Furness, T. (2003). Cross-Supply Chain Traceability from an ICT Perspective, FoodTrace Conference Sitges,

Anthony, F. (2004). Foodtrace Generic Framework, Foodtrace Workshop Brusseles

Golan, E., Kuchler, F., Mitchell, L., Greene, K., Jessup, A. (2000). Economics of Food Labeling, Economic Research Service, U.S. Department of Agriculture. Agricultural Economic Report 793.

Hajtun Gy. (2002). Termőföldtől az asztalig. Húsos, 10(3).

Nagy F. (2002). A biztonság új dimenziója. Magyar Tudomány, 2002/9.

Natural Resources Institute (2003). Food Management and Marketing Group

Raspor, P. (2003). Primary identifiers of Food items using Bio(logical) markers, 2nd International Food Trace conference Barcelona 2003

Verdenius, F. (2003). Development of Traceability Systems, FoodTrace Conference Sitges 2003.

SAP: mySAP SCM.

Letöltések

Megjelent

2006-10-15

Hogyan kell idézni

Herdon, M., Füzesi, I., & Rózsa, T. (2006). ERP rendszerek szektorspecifikus funkcionális követelményei az élelmiszerláncban. Acta Agraria Kaposváriensis, 10(3), 223-231. https://journal.uni-mate.hu/index.php/aak/article/view/1844

Ugyanannak a szerző(k)nek a legtöbbet olvasott cikkei