Az integrált vágósertés előállítást megalapozó tényezők

Szerzők

  • Illés Lajos University of Szeged Faculty of Agricultural Sciences, Hódmezővásárhely , Szegedi Egyetem, Mezőgazdasági Főiskolai Kar, Hódmezővásárhely
  • Vidács László University of Szeged Faculty of Agricultural Sciences, Hódmezővásárhely , Szegedi Egyetem, Mezőgazdasági Főiskolai Kar, Hódmezővásárhely
  • Ács Péter HUNGAPIG Ltd., Herceghalom , HUNGAPIG Kereskedelmi Kft., Herceghalom

Kulcsszavak:

sertés, vágósertés termelés, integráció, minőségbiztosítás

Absztrakt

A sertéshús termelésben résztvevők vertikális és horizontális összefogásának szükségességét hangsúlyozzuk. Ezek hiányéiban a termelésfejlesztés legfontosabb elemei nem hangolhatok össze. E feladat megoldásában állami szerepvállalásra is szükség van. A sertés termékpálya feldaraboltságának megszüntetése vezethet a „márkázott húsprogramok” létrehozásához és a minőségbiztosítási rendszer teljeskörű kiépítéséhez.

Letöltések

Megjelent

2001-10-15

Hogyan kell idézni

Illés, L., Vidács, L., & Ács, P. (2001). Az integrált vágósertés előállítást megalapozó tényezők. Acta Agraria Kaposváriensis, 5(3), 91-94. https://journal.uni-mate.hu/index.php/aak/article/view/1601