Impacts of globalization in the decision making process of agricultural enterprises
DOI:
https://doi.org/10.18531/Studia.Mundi.2017.04.01.113-120Keywords:
Globalization, Agriculture, Selling, HeuristicsAbstract
The study focuses on the impacts of globalization on the decision making process of choosing seeds in some of the Hungarian agricultural enterprises. First of all, we analyze the objective effects and their general consequences in the Hungarian agricultural sector. Then we concentrate on the typical “heuristics” in the decision making process when the owners choose seed products. Heuristics are used when people are in uncertain situations and they judge probability and frequency.
References
Beke J. - Fehér I. (2012): The criteria system of sustainable agriculture. In: Fehér I. (szerk): In the two sides of Danube.Szent István University Gödöllő 106-122.p.
Beke J. (2011): The criteria and the results of sustainable agriculture in Denmark and in Hungary. Thesis, Szent Istvan University, Gödöllő
Downey D. W., Holschuh, M., Jackson M. A., 1983, Agriselling Principles and Practices, Doane Llc.
Fehér I. - Madarász I. (2008): Hungarian land ownership patterns and possible future solutions according to the stakeholders' view. Bulletin of the Szent Istvan University, 495-503.p.
Hansen T. (2005): Perspectives on consumer decision making: an integrated approach. Journal of Consumer Behaviour. Vol. 4. Issue 6. 420-437. p.
Hungarian Statistical Yearbook, 2015 (KSH satisztikai évkönyv 2014-2015.)
Tversky A. - Kahneman D. (1974): Judgment under Uncertainty: Heuristics and Biases Science. New Series, Vol. 185, No. 4157. 1124-1131. p.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2017 István Fehér, Nikolett Mihály
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
A folyóirat Open Access (Gold). Cikkeire a Creative Commons 4.0 standard licenc alábbi típusa vonatkozik: CC-BY-NC-ND-4.0. Ennek értelmében a mű szabadon másolható, terjeszthető, bemutatható és előadható, azonban nem használható fel kereskedelmi célokra (NC), továbbá nem módosítható és nem készíthető belőle átdolgozás, származékos mű (ND). A licenc alapján a szerző vagy a jogosult által meghatározott módon fel kell tüntetni a szerző nevét és a szerzői mű címét (BY).