Quick news: Presentation and sale of Hungarian Old Breeds’ meat products in the Hungarian Agricultural Museum
Abstract
A régi állatfajtáink hústermékeinek bemutatóját, árusítását, valamint szakmai előadások ismertetését első alkalommal szervezte meg a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete és a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete a Mezőgazdasági Múzeum munkatársaival együttműködésben 2006. március 24–26. között. A múzeum földszintjén biztosítottak területet a különböző hústermékek (szürke marha, juh-, és bivaly szalámi, kolbász, szalonna) és italok (pl. gyümölcspálinkák) bemutatására és kóstoltatására. A bemutatott termékek közül több ökológiai gazdálkodásból származott. Ugyancsak a földszinten alakítottak ki egy „mozisarkot”, ahol az érdeklődők megismerhették a magyar szürke szarvasmarha húsának értékeit (sötétvörös színű hús, finom márványozottság, nagy vastartalom, telítetlen zsírsavakban gazdag stb.), valamint a hús elkészítésének különböző konyhatechnikai műveleteit és a hagyományos ételek elkészítésének módjait is.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2006 Tőzsér János

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.
The journal operates according to the principles of open access, however, the content is available under the Creative Commons 4.0 standard licenc: CC-BY-NC-ND-4.0. Under the following terms: You must give appropriate credit, provide a link to the license, and indicate if changes were made. You may do so in any reasonable manner, but not in any way that suggests the licensor endorses you or your use. You may not use the material for commercial purposes. If you remix, transform, or build upon the material, you may not distribute the modified material. You may not apply legal terms or technological measures that legally restrict others from doing anything the license permits.