Quick news: Presentation and sale of Hungarian Old Breeds’ meat products in the Hungarian Agricultural Museum

Authors

  • János Tőzsér Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Szarvasmarha- és Juhtenyésztési Tanszék, 2103 Gödöllő, Páter Károly út 1.

Abstract

A régi állatfajtáink hústermékeinek bemutatóját, árusítását, valamint szakmai előadások ismertetését első alkalommal szervezte meg a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete és a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete a Mezőgazdasági Múzeum munkatársaival együttműködésben 2006. március 24–26. között. A múzeum földszintjén biztosítottak területet a különböző hústermékek (szürke marha, juh-, és bivaly szalámi, kolbász, szalonna) és italok (pl. gyümölcspálinkák) bemutatására és kóstoltatására. A bemutatott termékek közül több ökológiai gazdálkodásból származott. Ugyancsak a földszinten alakítottak ki egy „mozisarkot”, ahol az érdeklődők megismerhették a magyar szürke szarvasmarha húsának értékeit (sötétvörös színű hús, finom márványozottság, nagy vastartalom, telítetlen zsírsavakban gazdag stb.), valamint a hús elkészítésének különböző konyhatechnikai műveleteit és a hagyományos ételek elkészítésének módjait is.

Author Biography

  • János Tőzsér, Szent István Egyetem, Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar, Szarvasmarha- és Juhtenyésztési Tanszék, 2103 Gödöllő, Páter Károly út 1.

    Tozsér.Janos@mkk.szie.hu

Published

2006-04-28

Issue

Section

Notices

How to Cite

Tőzsér, J. (2006). Quick news: Presentation and sale of Hungarian Old Breeds’ meat products in the Hungarian Agricultural Museum. Animal Welfare, Ethology and Housing Systems (AWETH), 2(1), 59-61. https://journal.uni-mate.hu/index.php/aweth/article/view/6922

Most read articles by the same author(s)

<< < 1 2 3 4 5 > >>