Beküldések

Bejelentkezés vagy Regisztráció a beküldéshez.

Szerzői útmutatók

A szerzőket felkérjük, hogy küldjenek be kéziratot ehhez a folyóirathoz. Minden beküldést egy szerkesztő értékel, eldöntve, hogy megfelel-e a folyóirat fókuszának és tudományterületének. A megfelelőnek ítéltek szakértői értékelésre kerülnek továbbküldésre, mielőtt eldőlne, hogy elfogadják-e vagy elutasítják őket.

A beküldések benyújtása előtt a szerzők felelősek a beküldéshez csatolt anyagok, például fényképek, dokumentumok és adatkészletek közzétételére vonatkozó engedélyek beszerzéséért. A beadványban megjelölt valamennyi szerzőnek bele kell egyeznie abba, hogy szerzőként szerepeljen. Adott esetben a kutatást a megfelelő etikai bizottságnak jóvá kell hagynia a vizsgálat országának jogi követelményeivel összhangban.

A szerkesztő elutasíthatja a beküldést, ha az nem felel meg a minimális minőségi követelményeknek. A beküldés előtt kérjük, győződjön meg arról, hogy a tanulmányterv és a kutatás érvelése megfelelően strukturáltak és megfogalmazottak. A címnek tömörnek kell lennie, az absztraktnak pedig önállóan is érthetőnek és egységesnek kell lennie. Ez növeli annak a valószínűségét, hogy a bírálók elvállalják a tanulmány véleményezését. Ha meggyőződött arról, hogy a beküldésre szánt kézirat megfelel ezeknek az elvárásoknak, kérjük, kövesse az alábbi ellenőrző listát a beküldés elkészítéséhez.

Ellenőrzőlista a benyújtás előkészítéséhez

Minden beküldésnek meg kell felelnie az alábbi követelményeknek.

  • Ez a beküldés megfelel a Szerzői útmutatókban ismertetett követelményeknek.
  • A beküldött anyag nem lett korábban publikálva, és nem áll másik folyóiratnál elbírálás alatt.
  • Minden hivatkozás ellenőrizve lett a pontosság és teljesség szempontjából.
  • Minden táblázat és ábra számozott és kapott címet.
  • Engedélyt kaptunk az összes fénykép, adatkészlet és egyéb, a pályázathoz mellékelt anyag közzétételére.

Cikkek

Alapértelmezett rovat irányelv

Adatvédelmi nyilatkozat

A folyóiratnál megadott nevek és email címek kizárólag a folyóiratnál ismertetett céllal lesznek felhasználva. Egyéb célokra, harmadik félnek nem kerülnek átadásra.