The evaluation of the feed comsumtion, fattening and slaughter results of pigs in central production-examination
Keywords:
feed consumption, fattening and slaughter results, pig central production-examinationAbstract
The authors have examined the feed consumption of pigs of various genotype and genus under central production-examination conditions, with the help of an individual transponder identification system, in connection with the fattening and slaughter results. They wish to publish new results by showing the connections between the fattening and slaughter results and the endogen and exogen factor, which have influence on them.
References
Czakó J. (1982). Állattenyésztési kísérletek tervezése és értékelése. Akadémiai Kiadó, Budapest.
Dohy J. (1986). A genetika és a takarmányozás néhány összefüggése. ISV Iparszerű hústermelés II. Budapest.
Gundel J. (1992). A táplálóanyag-felvételt befolyásoló tényezők vizsgálata a sertéshizlalásban. Állattenyésztés és Takarmányozás, 41. 541–549.
Kalm E. (1994). Aktuális eredmények a sertéstenyésztési kutatások területén Németországban. DATE Állattenyésztési Napok I. Nemzetközi Sertéstenyésztési Tanácskozás 1. kötet (szerk.: Szabó P.).
Király A., Wittmann M., Papp I., Hegedűs E. (1996). Növendék sertések teljesítménye és viselkedése elektronikus takarmányozás esetén. Állattenyésztés és Takarmányozás, 45. 185–192.
Király, A., Witmann, M. (1998). Relation between eating rank order and traits of eating and production in growing pig with electonic feeding. Annual Meeting of EAAP, Warsaw, 23–26. August, 1998. https://doi.org/10.1163/9789004683976_230
Király A. (1996). Tartási és környezeti tényezők jelentősége a sertéshizlalásban. Szaktanácsadási füzetek 1. ÁTK Herceghalom.
Otto E., Klatt G. (1979). A vágási életkor hatása a sertés vágóértékére. Einfluss des Schlachtalfers auf die Schlasleistung von Schweinen. EMMRW Budapest.
Schmidt E. (1994). Rádiófrekvenciás azonosítás és a tartástechnológia automatizálásának lehetőségei. DATE Állattenyésztési Napok I. Nemzetközi Sertéstenyésztési Tanácskozás 2. kötet. (szerk.: Szabó P.)
Young, R. J. Lawrance, A. B. (1994). Feeding behaviour of pigs in group monitored by a computerized feeding system Anim. Prod., 58(1), 145–152. https://doi.org/10.1017/S0003356100007182
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2001 Vidács Lajos, Nyíri A.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International License.

