Innen nézve: Hallgatók az elméleti és gyakorlati képzésről (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2003)
Az önmagában rejlő elméleti tudás, nem kis valószínűséggel, csak a fejekben felhalmozott ismeretanyag. Megfoghatatlan, érzékelhetetlen. Aki valamit tanul, annak célja a hasznosítás. Különösebben nem szorul magyarázatra ennek fontossága, főleg ha magáról a tanításról van szó; csak utalásként: már kisebbik előadótermünkben a felhívó idézet sem hagy kétséget afelől, mi múlik a pedagógusok képzésén. Különös és különleges felelősség ez. Az elméleti és gyakorlati képzésé, amelynek eredménye negyvenöt percben jelenik meg egy osztálynyi gyerek előtt. A hallgatóban a konkrét munkában kialakuló összkép nagyon fontos, mert ennek alapján akar, nem akar, szeret, nem szeret, tud, és nem tud majd - hangsúlyozottan: tanítani.