Varga László, A pannonhalmi egyházmegye népiskolái a XIX-XX. században: Budapest: METEM, 2007 (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2007)
A Magyar Egyháztörténeti Enciklopédia Munkaközösség gondozásában nemrégiben jelent meg Varga László kötete, mely sokéves kutatómunkája eredményeit összegzi.