„Tét az esély” Korlátok és lehetőségek a közoktatásban: XVII. Baranyai Pedagógiai Napok - Pécs, 2008. április 3-4. (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2008)
A VII. Nevelésügyi Kongresszus eddig megszervezett kísérőrendezvényei között a Dél-Dunántúli Régióban megrendezésre került események sorában a Baranyai Pedagógiai Szakszolgálatok és Szakmai Szolgáltatások Központja (BPSZSZSZK) ez év tavaszán a pécsi Hotel Laterumban rendezte meg anuális konferencia programját neves előadók közreműködésével. A kétnapos rendezvény fókuszában a pedagógia, oktatás, közoktatás, az egész életen át tartó tanulás, az esélyegyenlőség, valamint a tehetséggondozás kérdései álltak.