A magyarországi óvóképzés a felsőfokúvá válásig (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2010)
Dolgozatom a felsőfokú hazai óvóképzés előtörténetének rövid áttekintését nyújtja. Felvázolja azt a fejlődési folyamatot, mely az első magyarországi óvóképző intézet (Tolna, 1837) alapításával vette kezdetét, és 1959 őszén a három felsőfokú képzőintézmény megnyitásával zárult le. Bemutatja és tömören jellemzi a bejárt út főbb szakaszait, külön hangsúlyt fektetve azon tendenciákra és tervekre, amelyek már 1959-et megelőzően is a hazai óvóképzés felsőfokú jellegére irányultak.