A csecsemő és a kisgyermek erkölcsi fejlődése (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2010)
Napjainkban egyre fontosabbá válik a gyermekek helyes, a társadalom által kívánatos értékrendek mentén történő nevelése. Egyre több család küzd ugyanakkor nevelési problémával, szinte eszköztelennek érezve magát. Gyakran hangzik el különböző fórumokon, hogy „megszületett a gyermekek új generációja”, ezzel mintegy felmentve mind a szülőt, mind a gyermeket a kialakult helyzettel kapcsolatos felelősség alól. A szerző nem ért egyet azzal, hogy a kialakult problémakört eleve kezelhetetlennek fogja fel, tanulmányában azt igyekszik igazolni, hogy a megfelelő szülői és nevelői attitűd, illetve a kívánatos időben alkalmazott adekvát nevelési eszközökkel és módszerekkel lehet a ma gyermekét megfelelően szocializálni.