A kilencedik roma szakkollégium – Kaposvár (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2014)
Jelen tanulmány célja, hogy áttekintse a cigány szakkollégium jelenkori történelmének történeti gyökereit, bemutassa a ma Magyarországon működő cigány szakkollégiumok közül a Kaposvári Egyetemen működő Roma Szakkollégiumot, áttekintse annak Szabályzatát, továbbá ismertesse annak a kérdőívnek a kiértékelését, mely a szakkollégiumi tagság körében került kitöltésre. Ez a kérdőív – mivel a többi szakkollégium kérdőíves felmérése során erre a szakkollégiumra nem került sor – az országos kutatáshoz hasonló, de vele nem teljes egészében azonos kérdések alapján igyekezett feltérképezni a tagság hallgatói összetételét, attitűdjeit. A legfontosabb mutatók ezt követően összevetésre kerültek az ország többi szakkollégiumában készült kérdőívek eredményeivel.