A német reformpedagógiai mozgalom: egy rövid bemutatás (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2014)
A németországi reformpedagógiai mozgalom azokra a különálló jelenségekre való reflexió volt, amelyek mintegy négy évtizedig társadalompolitikai és kultúrfilozófiai megújulási kísérletként pedagógiai kihívásokat jelentettek. Kiterjedt azokra a reformjelenségekre, amelyek közvetlenül a nevelést akarták megváltoztatni a társadalmi és a kulturális élet legkülönbözőbb tereiben. Nyelvezete és elmélete elhalványult, azonban megoldásra váró problémái a 21. században is aktuálisak maradtak.