XX. Apáczai-napok Nemzetközi Tudományos Konferencia : Semper reformare. Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kar: 2016. október 26–27. (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2016)
A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Kara huszadik alkalommal szervezte meg éves tudományos konferenciáját, amely a tudományterületek széles skáláján biztosít lehetőséget a szakmai tudományos eszmecserére. Jubileumi konferenciánk témájául a korábbi évekhez hasonlóan olyan átfogó gondolatot választottunk, amely lehetővé tette, hogy széles tudományterületi palettáról fogadjunk előadókat. Témánk 2016-ban a folytonos megújulás, a változás, a reform és annak átfogó megnyilvánulása, a paradigmaváltás. Napjainkban a reform mindennapi életünk szerves részévé vált, az élet minden területére jellemző. A változások sok esetben paradigmatikus változások is egyben. A felsőoktatás feladata, hogy a legmodernebb ismeretanyagot adja át hallgatóinknak, akiknek egyaránt helyt kell állniuk a még létező paradigma keretei között, és felkészülten kell várniuk a paradigmaváltás pillanatát is.