Élménypedagógia a kisgyermekek környezeti nevelésében (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2016)
Főiskolánk óvópedagógus hallgatói minden évben külső szakmai gyakorlaton vesznek részt, mely főiskolai elméleti tudásuk szerves kiegészítője. Idén több végzős hallgató is bekapcsolódott az ún. madárdalos óvodai programba. Ennek keretén belül kutató munkájuk egy részeként önálló programot dolgoztak ki és valósítottak meg – óvodásokkal.Az egyik ilyen program kéthetes projekt formában történő feldolgozása során az óvoda környékén élő madarak megismertetése volt a cél, élménypedagógiai módszerekkel. A komplex megismerés folyamatában szerepelt: séta, mesterséges fészkelő helyek (odú) kialakítása és annak folyamatos megfigyelése, kézművesség, drámapedagógiai játék, hangfelvételek, madáretetés („cinkegolyó” készítése), stb.A kéthetes projektet és annak gyermekekre gyakorolt hatásait mutatom be a cikkben.