Egy pszichológiai jelenség és annak megjelenése az ifjúsági irodalomban: Képzeletbeli barátok Matthew Dicks és Ben Rice regényeiben (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2016)
A tanulmány szerzői két kortárs ifjúsági regény (Ben Rice Babó és Bigyó; Matthew Dicks Egy képzeletbeli barát naplója) közös motívumát, a „képzeletbeli barát” karakterét, szerepét mutatják be. Mivel a témával – elsősorban az Egyesült Államokban – a pszichológiai szakirodalom is komolyan foglalkozik, először e források segítségével kapunk pontos képet a képzeletbeli barát fogalmáról, a lehetséges csoportosításokról. Mindezt esetleírásokkal illusztrálva.A tanulmány második fele a két választott regényt, illetve azok gyermekfőhősei által kitalált entitásait mutatja be, vissza-visszautalva a pszichológiai szakirodalomra, így jelezve e karakterek fontos szerepét a gyermekek életében.