Felnőttkori tanulás és mentális jóllét (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2018)
A tanulmányban szakirodalmi áttekintést adok a felnőttkori formális és nem formális tanulás mentális jóllétre gyakorolt pozitív és negatív hatásairól. A pozitív tanulási hatások közül vizsgálom például a tanulás öröme, az önbizalom-növekedés, a sikerélményekhez jutás, a látókör-szélesedés, a pozitívabb életszemlélet kérdéskörét. A negatív tanulási hatások kapcsán többek között a tanulás miatti szerepkonfliktusokról, többoldalú kötelezettségekről, szorongásérzetről és megfelelési kényszerről írok.