Pedagógus értékelés és önértékelés napjainkban – egy kutatás tükrében: Zagyváné Szűcs, I. ( 2020). A pedagógusok szakmai önértékelésének vizsgálata.Eger: Líceum Kiadó. 196 p. ISBN 978-963-496-171-0 (print) ISBN 978-963-496-170-3 (online) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2021)
A szerző, Zagyváné Szűcs Ida több évtizedes közoktatási tapasztalattal rendelkezik. Az oktatás mellett kutatással foglalkozik. Az Eszterházy Károly Egyetem Neveléstudományi Doktori Iskolájában szerzett fokozatot, jelen könyve a doktori során végzett kutatásokat, azok eredményeit, az eredményekből származó következtetéseket és a hozzájuk fűződő javaslatokat mutatja be.