A nőkről alkotott kép hazánkban a 20. század első felében sajtótermékek tükrében (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2021)
Jelen tanulmány célja, hogy megvizsgálja, a 20. század első felében hazánk társadalma hogyan vélekedett a nők szerepeiről, feladatairól és oktatási lehetőségeiről. A vélemények bemutatása során két sajtótermékre támaszkodtunk: a Vasárnapi Újságra és a Magyar Pedagógiára. A kiválasztott cikkek főbb csomópontok köré rendezve jól körvonalazzák a korszak nőkkel szemben támasztott elvárásait. A két kirajzolódó nőkép és az újságokból idézett részletek jól rávilágítanak, miként oszlott két részre a társadalom a nőket érintő kérdésekben.