(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2003)
A magyar közoktatási rendszer jelenkori gondjai és problémái között az egyik legjelentősebb a minőségelvű tanítás-tanulás megszervezése és megvalósítása. A „minőségelvű oktatás” mint terminológia sem, de mint új paradigma (vagy nevezzük így: új stratégia) sem magyar találmány. írásunk terjedelmi korlátai miatt azonban nem térünk ki a magyar pedagógiai gondolkodásba való behatolásának ismertetésére. Figyelmébe ajánljuk azonban az olvasóknak A minőség iskolái c. segédanyagot a gyakorlati fejlesztő munkához. Ebben a cikkben elsősorban az általános iskola 1-4. osztályaiban folyó minőségi oktatásról szeretnénk néhány problémára rámutatni.