(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2007)
Mindig öröm üdvözölni az olyan kiadói vállalkozásokat, melyek régi, fontos és értékes, ám méltatlanul a feledés homályára ítélt művek feltámasztására, közkinccsé tételére törekednek. Egy ilyen kiadására vállalkozott a marosvásárhelyi Mentor Kiadó, valamint Dóczy Örs és Vida Erika szerkesztők, amikor a kiváló marosvásárhelyi tudós tanár, művelődéstörténész, Koncz József iskolatörténetét több mint százéves tetszhalálából feltámasztották, s ismét a nagyközönség kezébe adták a kiváló munkát. A monumentális iskolatörténeti monográfia a marosvásárhelyi református kollégium történetének háromszáznegyven évét dolgozza fel a kezdetektől, a 16. század közepétől 1895-ig.