(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2008)
Az Eötvös József Könyvkiadó gondozásában, 2007-ben jelent meg a Pedagógusmesterség az Európai Unióban című szöveggyűjtemény, melyben tizenhat hasonló témájú tanulmányt Bábosik István és Torgyik Judit foglaltak keretbe. A kötet célja, hogy a leendő és gyakorló pedagógusoktól kezdődő, és egészen a doktorandusz hallgatókig terjedő széles életmód- és célkategóriába sorolható, magukat képezni és fejlődésünk ütemében versenyképességet vállalni akaró szakemberek lámpása legyen azon a rögös úton, amelyre egykor rátértek, hogy a jövő nemzedékeit terelhessék.