(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2008)
2008. június 24-én került megrendezésre „A harmadfokú képzés szerepe a regionális átalakulásban” című konferencia a Debreceni Tudományegyetem Felsőoktatás-Kutató és -Fejlesztő Központja szervezésében. Harmadfokú képzésen a középfok utáni és a PhD előtti képzéseket értjük. Az utóbbi évtizedekben növekszik az érettségi után tanulók aránya, felsőoktatási expanzióról, de ezen túl a különböző iskolarendszerű képzések expanziójáról is beszélhetünk. Ez egy globális kihívás, amivel, amelynek következményeivel, mint pl. a felsőoktatás eltömegesedése, szembe kell nézni. Mindezen kérdések összefüggésben vannak az élethosszig tartó tanulással.