(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2008)
Tanulmányomban arra vállalkozom, hogy a Baranya-Somogy-Tolna megyében élő roma/cigány nemzetiségű népesség középfokú oktatásának előmozdítására létrehozott intézményeket bemutassam. Három különböző modell ismertetése által nem titkolt szándékom meggyőzni olvasóimat arról, hogy Magyarország más régióiban hasonló típusú oktatási formák bevezetése igencsak időszerű, aktuális oktatáspolitikai kihívást jelent.