(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2009)
Az elmúlt évszázadban Chile három lényeges okból került a híradásokba. 1973-ig demokráciájáról volt híres, 1973 és 1990 között az Augusto Pinochet tábornok által vezetett katonai diktatúráról, és végül 1990-től a visszatérő demokrácia okán. Oktatási ügyeket tekintve a Liceonak, vagyis gimnáziumnak köszönhetően egy egységes és értelmes középosztály jött létre, ami lehetővé tette két politikai párt alakulását, mely „kormányt” adhatott ezekben a lényeges időszakokban: a radikális pártot a világi, a kereszténydemoktrata pártot pedig keresztény és humanista háttér jellemzi. A tanulmány célja bemutatni az elmúlt húsz évben bekövetkezett chilei oktatásügyi változásokat, és elemezni esetleges hatásukat a fejlődő országra.