(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2012)
A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán több éve működő EdTWIN projekt fontos célkitűzései közé tartozik a szomszédos országok és azok iskoláinak megismerése, a velük való kapcsolattartás kialakítása és fenntartása. A projekt CentroSCHOOLING programjának keretében nyílt lehetőség arra, hogy gyógypedagógus hallgatókkal és egy oktatóval bécsi, majd győri gyógypedagógiai intézményeket, iskolákat és az ott zajló gyógypedagógiai munkát, módszereket vizsgálhassuk meg. A két ország oktatási rendszerének megismerése mellett hangsúlyos szerepet kapott a hallgatók német nyelvismerete, annak alkalmazása szakmai és szakmán kívüli körökben. A kar hallgatói több témakörben német nyelvű részletes és átfogó szakmai anyagot készítettek. Ez az anyag szolgáltatta az alapot a közös munkához Bécsben, majd Győrben.