(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2012)
Az elmúlt években a gyakorló pedagógusoknak nagyon súlyos problémákkal kellett szembenézniük. A tanulók tanórai inadekvát viselkedése miatt nehézzé, gyakran lehetetlenné válik az oktatási-nevelési feladatok eredményes végrehajtása. Sok és durva példákat láthatunk a tanórai fegyelmezetlenségekre, ráadásul a pedagógusok eszköztára egyre kevésbé alkalmas a gondok kezelésére. A szerző megvizsgálta, hogy a tanórákon általában milyen magatartási problémák fordulnak elő, és a pedagógusok hogyan kezelik azokat. Javaslatot fogalmaz meg a tanórákon előforduló magatartási problémák újszerű, hatékony megoldására.