(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2012)
Az ötvenes évek ellentmondásos időszaka mély és feldolgozatlan sebeket ejtett a magyar társadalomban. Az átéltek kibeszélése segítséget nyújthat a múlt feldogozásában és a jelen átértékelésében. A jelen megértéséhez fontos megismernünk a múltat. Ezt a kijelentést szeretném kutatásommal alátámasztani, amikor oral history interjúkat készítek a történelem szemtanúival. Az eddig elkészült interjúk nem engednek meg messzemenő következtetéseket, de a történtek eltérő hatása a különböző társadalmi osztályokra már kivehető.