(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2023)
A tanulmány a tizenévesek pályaválasztásához, a mindennapok kihívásaival való megküzdéshez kapcsolódó általános életvezetési kompetenciák szükségességére és fejlesztési lehetőségeire összpontosít. Célja az Erasmus+-program támogatásával megvalósult nemzetközi oktatásfejlesztési SUPREM (Successful Preparation Model for Schools) projekt keretén belül kifejlesztett szellemi termékek bemutatása. Mindezzel szeretne hozzájárulni a közoktatásban dolgozó pedagógusok, szülők és diákok támogatásához a pályaválasztás időszakában, a sikeres döntéshozatalhoz, az egyéni képességeknek megfelelő továbbtanulási utak megválasztásához, ösztönzve az élethosszig tartó tanulás folyamatába való aktív bekapcsolódást.