(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2017)
A tanulmány arra keres választ, hogy az Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar (SZTE JGYPK) Ének-zene Tanszék történetében milyen lehetőségek adódtak a zenetörténet ritkán felhangzó műveinek megismerésére, valamint olyan zenetörténeti előadásokra, amelyek egyedi témakörüknél fogva az ismeretek bővítését szolgálták, és nem tartoztak a hivatalos tananyagba. Egy hosszmetszeti kutatás foglalja össze a magyar, illetve a tanszékre látogató külföldi eladóktól elhangzott különleges prezentációkat és hangversenyeket. A magyar szerzők alkotásai közül Ránki György, Durkó Zsolt és Hollós Máté műveire és hatásaira térünk ki.