(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2018)
E sorok írójának pedagógusként tapasztalatot szerezve került a kezébe az Iskolák a társadalom peremén című könyv, s így az ebben közölt kutatási eredmények párbeszédre keltek a tapasztalatokkal. Úgy véljük, az oktatáspolitika formálóinak, az oktatáskutatóknak és a pedagógusoknak nemcsak közös feladata, hanem lehetősége is, hogy odafigyeljünk az alacsony státusú diákokat tanító eredményes tanárok – talán nem látványos, de vitathatatlanul létező – sikereinek titkára. Ezért érdemel figyelmet e könyv.