A szülők zenei biográfiája, művészeti tevékenysége és annak hatása gyermekük zenei tanulmányára (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2024)
A gyermekek művészeti tanulmányainak hátterében leggyakrabban egy jól működő csapat áll. Ennek alapját a gyermekek képezik, akik tanáraikkal szoros egységet képeznek. Azonban nem elhanyagolható faktor a szülői támogatás, bátorítás és az a kulturális tőke, ami a gyermekek számára értékrendet és saját tapasztalatokat biztosít kicsi koruktól kezdve. Jelen kutatásunkban a szülők zenei biográfiáját, jelenlegi művészeti tevékenységeiket és az ehhez fűződő szokásaikat, valamint ezeknek a gyermekekre gyakorolt hatásait vizsgáltuk. Eredményeink megerősítették, hogy a szülők iskolai végzettsége és foglalkozása meghatározó a kulturális tőke szempontjából. Láthatók nemi különbségek a művészeti tevékenységhez való kapcsolatban, valamint egyértelműen kimutatható a gyermekkori művészeti tevékenységek hatása és a jelenlegi ilyen típusú foglalatosságok között, ami tovább gyűrűzik a gyermekek tevékenységeire is.