A női kutatók véleménye a nők és férfiak közti esélyegyenlőségről a magyar állami kutatásban (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2007)
A társadalmi nemek közti esélyegyenlőséget nagyon fontosnak tartom, mert hiszem, hogy a nők és a férfiak elsősorban egymással egyenrangú emberek, ezért nemüktől függetlenül egyenlő jogokkal és esélyekkel kell, hogy rendelkezzenek, minden területen, ahol csak lehetséges. A kutatás-fejlesztési szektorban egyrészt gazdasági szempontból pazarlásnak tartom, hogy a nőket kiképzik PhD szinten, utána viszont nem hasznosítják a tudásukat a lehető legjobban, és a hierarchiában felfelé haladva fokozatosan eltűnnek a pályáról, a tudománypolitika vezető döntéshozatali testületéiben pedig még sokkal alacsonyabb arányban jelennek meg a nők, mint az egyetemi tanári és vezető kutatói szinten. Másrészt a kutatás eredményessége miatt is fontos a diverzitás mind a kutatást végzők személyét, mind pedig a kutatási szempontokat tekintve, hiszen a tudományos tevékenység célja elsősorban az emberiség (a férfiak és a nők) problémáinak megoldása.