Tanárképzés a Bologna-szerkezetben (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2008)
Az alapkérdés az, hogy az Európai Unió kötelezően írja-e elő az oktatásban bevezetésre kerülő változásokat? A korábbi állásfoglalásokból ismert, hogy a tagországok oktatási rendszerében senki nem ír elő kötelező változtatásokat, az oktatás fejlesztése, az európai igényhez való közelítése minden ország nemzeti ügye és érdeke.