Andalúzia pedagógus-továbbképzési rendszere: „A képzett pedagógus kulcsszereplője a társadalomnak” (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2010)
A budapesti Tempus Közalapítvány és az EU támogatásának köszönhetően a szerző egy nemzetközi tanulmányúton képviselte hazánkat és intézményét, a Nyugat-magyarországi Egyetemet a spanyolországi Sevillában. Az angol nyelvű kurzus témája rendkívül izgalmas és aktuális volt. Európa tíz országának oktatási szakemberei a pedagógus-továbbképzés andalúziai rendszerét és a folyamatos továbbképzés pedagógusi szakma megújulására gyakorolt hatását tanulmányozták. Az egyhetes program során óvodákat, iskolákat látogattak meg, találkoztak Sevilla város vezetőivel, továbbá szülőkkel, intézményvezetőkkel, pedagógusokkal és a képzési rendszer szakembereivel. A programot a Sevilla melletti Centro del Profesorado de Castilleja de la Cuesta (CEP) szervezte, amely immár húsz éve irányítja és koordinálja a pedagógusok továbbképzését.