Az információs társadalom írástudásai és a könyvtárosképzés (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2010)
Az információs társadalom megköveteli, hogy rendelkezzünk információs műveltséggel és digitális írástudással. Ezeknek többféle pedagógiai megközelítését és modelljét ismerjük, és nemcsak az információkeresés készségeit kell magukba foglalniuk, hanem az információk kommunikálását is.Miközben az információkhoz való kritikai viszonyulás szélesebb körű elterjedésének ellene hat a Web 2.0 növekvő népszerűsége, a könyvtárosképzésnek magában kell foglalnia az információs műveltség főbb fogalmainak megismertetését, és a hallgatóknak maguknak is információsan műveltté kell válniuk, megismerve a digitális írástudás fogalmait is. Szükség van arra is, hogy hallgatóink - a felsőoktatás egészéhez hasonlóan - elsajátítsák az akadémiai írástudás készségeit.