Kereskedelmi iskolák az oktatáspolitika és munkaerőpiac képviselőinek kereszttűzében 1850 és 1906 között (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2015)
A tanulmány célja, hogy bemutassa a középfokú kereskedelmi szakoktatás megszervezését a dualizmus kori Magyarországon, majd a 19. század közepétől rendeletekkel szabályozott felső kereskedelmi iskolák sorsának alakulását. A kutatás során elsősorban arra kerestük a választ, hogy vajon mennyiben tudott a felső kereskedelmi iskolatípus megfelelni a kereskedelmi szakmák képviselői (kamarák, vállalatok) által megfogalmazott, a gyakorlati képzést előtérbe helyező igényeknek, valamint az oktatáspolitika és egyúttal az iskolák által kitűzött céloknak.