(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2007)
A soproni líceum, a Nyugat-Dunántúl és a hazai evangélikusság eme évszázadokon keresztül egyik legmeghatározóbb tanintézete az idei évben ünnepelheti fennállásának (egészen pontosan protestáns szellemiségű tanintézménnyé válásának) 450 éves évfordulóját. Többek között a jubileum ténye ösztönzött arra, hogy dolgozatomban az iskola történetének egy korszakát, illetve az adott időszak talán egy ilyen szűkre szabott terjedelmű tanulmányban is elemezhető, de igen jelentős problémakörét vizsgáljam.