(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2007)
2007. november 23-án került megrendezésre a „Tízéves a romológia képzés Pécsett” című konferencia a Pécsi Tudományegyetem BTK NTI Romológia és Nevelésszociológia Tanszéke szervezésében, a romológia képzés megindulásának 10. évfordulója alkalmából. A konferencia célja a Romológia Tanszék eddigi és jelenlegi tevékenységének és munkatársainak bemutatása, és romológia tantárgy oktatása terén szerzett tapasztalok cseréje volt. A tanszék bemutatkozása mellett a következő és hasonló kérdések megvitatására is sor került: mi a romológia? Miért csak egy romológia szak van az országban? Mi a cigány nyelv? A konferencia résztvevői áttekintették azt is, hogy mely felsőoktatási intézményben, mely szakon oktatnak romológiát, milyen jegyzetet, tankönyvet használnak a tanítás során.