(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2007)
Kutatásom célja Kelemen László pedagógiai munkásságának feltárása. Kelemen László élete és pályafutása igen gazdag és nagy ívű. Vizsgálódásom során kizárólag Kelemen László pedagógusképzés területén végzett kutatásival kívánok foglalkozni, csak érintve, de nem elemezve a gondolkodás fejlesztése, valamint az általa vezetett doktori disszertációk, egyéb, a pszichológiához köthető kutatások széles témáját. Jelen tanulmány az 1974-1977 közötti éveket mutatja be, amikor Kelemen László, mint tanárképzési rektorhelyettes, szerepet vállalt egyetemi szintű vezetésben.