(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2008)
Napjaink gyorsan változó világában elengedhetetlen az, hogy a cégek minél gyorsabban alkalmazkodjanak a piac módosuló igényeihez, a technikai fejlődéshez. Azonban hiába minden technikai, technológiai, módszertani és bármilyen egyéb újítás a vezetés részéről, ha az alkalmazottak nem képesek ezeket alkalmazni, alkotóan felhasználni a mindennapi munkavégzés során. Az újdonságok elsajátítására azonban kevés az idő, hiszen mindennemű képzés elvonja az embereket a munkától, és amellett, hogy nem termelnek a tanulási idő alatt hasznot, a tanulás a kimaradó bevétel mellett magas költségekkel is jár. Többek között ezért is van szükség a tréningekre, hiszen rövid időt igényelnek (általában 2-5 naposak), ám ez alatt az idő alatt rendkívül intenzív a kijelölt kompetenciák fejlesztése.