(untitled) (Képzés és Gyakorlat : Neveléstudományi folyóirat, 2018)
Az iskola mint másodlagos szocializációs színtér megkérdőjelezhetetlen formálója a gyermek szemléletének, világképének. Elvben már elfogadott, de a mindennapi gyakorlatba még nem teljesen beépült eszme az esélyegyenlőség, előítélettől, illetve diszkriminációtól való mentesség. Ameddig a médiában, addig az iskola falai között is meg fognak jelenni az etnikumok, nemek, illetve különböző szexualitásokkal vagy mozgásbeli/szellemi sérültséggel kapcsolatos sztereotípiák, előítéletek. Kutatásom egy, még külföldi viszonylatban is ritkán kutatott területen végeztem: cerebral paretikus fiatalok attitűdje, tájékozottsága az LMBT közösséghez kapcsolódóan. Kutatásomat egy hétfős osztályban végeztemb féléves megfigyeléssel, illetve egy LMBT-hez kapcsolódó érzékenyítő órával; valamint a társasághoz való attitűd vizsgálatának felmérését spontán helyzetekben, illetve beszélgetés által irányítva az óra előtt, közvetlen utána, valamint két hónap távlatában.